Urban Times Poster

Urban Times

dir. by Marina Petrie, Greece
runtime: 5 min

Credits

Mykonos Biennale 2015 - Film Festival -  URBAN TIMES - screen shot
Mykonos Biennale 2015 - Film Festival -  URBAN TIMES - screen shot
Mykonos Biennale 2015 - Film Festival -  URBAN TIMES - screen shot
Mykonos Biennale 2015 - Film Festival -  URBAN TIMES - screen shot

Directors Statement

Η αρχική προέλευση και ιστορία της λέξης URBAN ξεκινά για τον χαρακτηρισμό της αστικής επέκτασης .Είναι «χαρακτηρισμός της ζωής στην πόλη», το 1610 ( σπάνια χρησιμοποιείτε συχνά πριν τη δεκαετία του 1830).Προέρχετε από το λατινικό urbanus «της πόλης », ως ουσιαστικό όνομα, «πόλη κάτοικος», από urbs «πόλη» άγνωστης προέλευσης. Η λέξη σταδιακά προέκυψε με την έννοια αυτή ως αστική περιορίζεται στους τρόπους και τα στυλ έκφρασης,στα τέλη του 20ου αιώνα. Χρησιμοποιείται από το 1955 στην αμερικανική αγγλική γλώσσα. Η χρήση στης λέξης που καταγράφηκε το 1958. Ο αστικός χαρακτηρισμός urban χρησιμοποιείται από το 1980.


Είμαι χαρούμενη γιατί θα εκθέσω στο ΒIG bar-(Athens ) γιατί είναι από φύση URBAN .Τα έργα που εκθέτω ενώ είναι από τρείς διαφορετικές περιόδους ταιρίαζουν σε κάτι η η κατασκευή τους είναι urban η τα στοιχεία της σύνθεσης η και τα δύο μαζί .


Γεννήθηκα στην πόλη Γκρατς της Αυστρίας και ήρθα με τους Μυκονιάτες γονείς μου στον Πειραιά και μεγάλωσα στην Αθήνα γνωρίζοντας και βιώνοντας από τότε τον τόπο καταγωγής μου την Μύκονο αλλά αν και εκεί γνώρισα όλα τα χαρακτηρίστικά της θάλασσας και της στεριάς της δεν ήμουν παρά Χωραΐτισσα …Ζωγράφιζα και έγραφα από παιδί και ενώ στην Καλών Τεχνών Αθηνών περίοδο της μεταπολυτεχνιακής γενιάς ενθάρρυναν την μελέτη τοπίων οι περισσότερες συνθέσεις μου και κατ επέκταση λογοτεχνική μου δημιουργία αναπτύχθηκε από την ζωή της πόλης .Η ροκ μουσική, το κλάμπινκ ,η άνοδος των γκέι μπαρ στη Μύκονο και Αθήνα . Η ελευθεριότητα της έκφρασης ,η ερωτική φαντασίωση συνδυασμένη με μια ρομαντική περίοδο αναζήτησης φιλοσοφίας μέσα σε μια περίοδο ειρήνης και ονείρων πολλών ονείρων. Μια μάλλον χαλαρή πολιτική ανάπτυξη ιδεών και διαφοροποιήσεων χωρίς ανάγκη για επανάσταση , κάτω από την μέθη του καταναλωτικού παράδεισου και της εκούσιας πείνας για δίαιτα με στόχο τα Χολιγουντιανά η Μαρξιστικά πρότυπα… ψεύτισαν και τα δύο! . Τα λουλούδια της γης και η τροφή μας προσφέρονται σε μεταλλικό η πλαστικό περιτύλιγμα .Η άσφαλτος το τσιμέντο οι αποχρώσεις του γκρι και της όμπρας …θα με κάνει να ζωγραφίσω στα πρώτα μου χρόνια συνθέσεις εσωτερικών χώρων …αλλά και η αποτύπωση της φύσης , θα έχει κάτι από την απόδοση των κόμιξ και του illustration .Στο ύφος μου θα διανθιστεί ένα πλούσιο λεξιλόγιο στυλ της τέχνης από και μετά τον ιμπρεσιονισμό και υλικών ,που θα παντρεύονται ,θα συνυπάρχουν, η θα είναι ξεχωριστά όπου και όταν υπάρχει ανάγκη για την έκφραση του λόγου …Αυτή την περίοδο της νέας τάξης πραγμάτων, το URBAN τσιμεντένιο σκηνικό είναι ποια vintage και όλα παίζουν χωρίς εναλλακτική οδό στο άμεσο μέλλον .Στα δέκα πρώτα χρόνια του αιώνα μας βιώνουμε την αναβίωση παλαιών εμμονών δεισιδαιμονιών και δογμάτων που διαχειρίζονται τις ψυχές μας και ένα μεγαλειώδες ξέβρασμα σκουπιδιών του προηγούμενου αιώνα σε όλο το μεγαλείο τους που χτίζει το μεσαίωνα του 21 αιώνα . Και όλα γρήγορα όσο γρήγορα αλλά μεστά σε νοήματα και σκέψεις παραθέτω τα κολάζ μου και τα τυπωμένα σε ακρυλικό έργα με τεχνική φώτοσοπ με το γενικό τίτλο URBAN TIMES . Ο πρωταρχικός έρως της Θεογονίας θα στέξει στα βλέμματα των ανθρώπων γιατί αυτό είναι η κάθε αρχή πριν από κάθε αποτέλεσμα κάθε αίτιο . Ο πρωταγωνιστής άνθρωπος στα έργα μου θα δώσει με την παρουσία του τις απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν έχουν ειπωθεί ακόμα .Ο άνθρωπος θα είναι το κέντρο του έργου και θα και γύρω του η URBAN ζωή του όπως στους στοίχους των Queen :


"Bohemian Rhapsody’’


Is this the real life? Is this just fantasy?
Caught in a landslide, no escape from reality
Open your eyes, look up to the skies and see
I'm just a poor boy, I need no sympathy
Because I'm easy come, easy go, little high, little low
Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me…

download poster